Menu
1 Tapas idee
Ingrediënten
- stokbrood
Bereiden
Tapas met chorizo en mozzarella
Voor 20 stuks: besmeer 20 dikke plakjes chorizo met groene pesto. Halveer 10 kerstomaatjes. Snijd 2 mozzarella bolletjes in 20 dunne plakjes. Beleg elk plakje worst met een plakje mozzarella en een half tomaatje. Gameer de hapjes met 2 eetlepels kappertjes. Gratineer de tapas ca. 3 minuten onder een voorverwarmde grill.
Avocadopakketjes
Voor 10 stuks: dompel 10 slabladeren enkel minuten in kokend water. Spoel ze koud af. Pureer in een keukenmachine l geschilde avocado zonder pit met 50 g gorgonzola en l eetlepel citroensap. Roer er l uitgelekt blikje garnalen (ca. 200 g) door. Leg op elk slablad l eetlepel van dit mengsel. Rol de slabladeren op en vouw de zijkanten goed dicht tot een pakketje. Laat de pakketjes l uur opstijven in de koelkast.
Bruschetta tomaat
Voor 8 stuks: snijd van l smal bruin stokbrood 8 schuine dunne stukken af. Wrijf ze in met een opengesneden teentje knoflook en bestrijk ze met olie. Rooster ze onder de hete grill lichtbruin. Beleg ze met plakjes kerstomaat.
Bruschetta prosciutto
Voor 8 stuks: snijd van l smal bruin stokbrood 8 schuine dunne stukken af. Wrijf ze in met een opengesneden teentje knoflook en bestrijk ze met olie. Rooster ze onder de hete grill lichtbruin. Beleg ze met prosciutto crudo.
Catalaanse avocado
Snijd 2 avocado's in plakken. Meng dat met 2 eetlepels pijnboompitten, 2 eetlepels rozijnen, reepjes ansjovis (l blikje), walnootolie, dragonazijn en zout