Menu
Italiaanse brood-groentetaart
Ingrediënten
- salami
Bereiden
5 sneden (oud) bruinbrood
(vloeibare) margarine
50 gram salami
300 gram (roerbak)groentemix
peper, zout
tijm
6 olijven
2 eieren
1 dl yoghurt
75 gram geraspte belegen 30+ kaas
1½ eetlepel bloem
oregano
2 tomaten
Bereiding
Snijd de korsten van het brood. Bestrijk de springvorm met wat margarine. Bekleed de wanden en bodem met het brood. Warm de oven voor op 200° C.
Snijd de salami in reepjes en bak ze in een braadpan langzaam uit. Voeg de groente toe en roerbak de groente 5 minuten mee. Maak het op smaak met peper, zout en wat tijm en voeg de in plakjes gesneden olijven toe. Schep het groentemengsel in de springvorm. Splits de eieren. Roer de eidooiers glad met de yoghurt en voeg de kaas, de bloem en wat oregano toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het dooiermengsel. Schep dit op de groente. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Dek de taart af met de plakken tomaat. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.
Materialen
Springvorm met een doorsnee van 20 cm