Italiaanse brood-groentetaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • salami

Bereiden

5 sneden (oud) bruinbrood (vloeibare) margarine 50 gram salami 300 gram (roerbak)groentemix peper, zout tijm 6 olijven 2 eieren 1 dl yoghurt 75 gram geraspte belegen 30+ kaas 1½ eetlepel bloem oregano 2 tomaten Bereiding Snijd de korsten van het brood. Bestrijk de springvorm met wat margarine. Bekleed de wanden en bodem met het brood. Warm de oven voor op 200° C. Snijd de salami in reepjes en bak ze in een braadpan langzaam uit. Voeg de groente toe en roerbak de groente 5 minuten mee. Maak het op smaak met peper, zout en wat tijm en voeg de in plakjes gesneden olijven toe. Schep het groentemengsel in de springvorm. Splits de eieren. Roer de eidooiers glad met de yoghurt en voeg de kaas, de bloem en wat oregano toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het dooiermengsel. Schep dit op de groente. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Dek de taart af met de plakken tomaat. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin. Menusuggestie Lekker met komkommersalade.

Materialen

Springvorm met een doorsnee van 20 cm

Bronvermelding