(AARDAPPELS) Aardappel ovenschotel met veel knoflook

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 22-12-2012 | 128 keer bewaard

Ingrediënten

  • knoflook

Bereiden

- Aardappels - 1 ei - zakje geraspte oude kaas - italiaanse kruiden - 10 knoflook tenen - zout en peper Bereidingswijze: Verwarm oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en maak er blokjes van; kleine aardappelen kun je halveren. Leg de aardappelen in een met boter ingevette overschaal. Zet de aardappelen in de voorverwarmde oven. Klop het ei met gerapste kaas in een schaal en voeg hieraan de italiaanse kruiden met snuf zout en peper. Eventueel meer volume met wat melk, goed kloppend er doorheen roeren. Besprenkel dit mengels nu over de aardappels in de ovenschotel. Pers een paar verse knoflook tenen over het geheel. En zet de overige tenen ongeperst wel gepelt wille keurig in de schaal. Ovenschotel voor minstens 30 minuten terug in de oven, laat onder toeziend oog een goud bruin kleurig laagtje ontstaan.

Bronvermelding