Menu
Aardbeien-bessen yoghurttaartjes
Ingrediënten
- aardbeien
Bereiden
1 pak bastognekoeken, fijngemalen
125 gram boter of margarine, gesmolten
8 blaadjes witte gelatine
3 eierdooiers
200 gram fijne tafelsuiker
4 deciliter volle yoghurt
1 citroen, uitgeperst
250 gram aardbeien, waarvan 200 gram in stukjes
350 gram aalbessen, waarvan 300 gram gerist
2 deciliter slankroom, stijfgeklopt
Extra nodig: 3 kleine springvormen of 1 grote van 22 centimeter doorsnede,
Bakpapier en een staafmixer of keukenmachine.
Bekleed de wanden van de springvormpjes met repen op maat geknipt bakpapier.
Meng het koekkruim met de boter en verdeel het mengsel over de vormpjes.
Druk het koekmengsel goed aan en laat het drogen. Week de gelatine 10 minuten
in koud water. Klop de eierdooiers met de suiker tot een dik vloeibaar mengsel.
Schep de yoghurt erdoor. Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine blaadjes uit.
Neem het citroensap van het vuur en los de blaadjes gelatine erin op.
Pureer 100 gram aardbeien stukjes en 200 gram aalbessen in de keukenmachine
of foodprocessor. Schep de rest van de stukjes aardbei en de geriste bessen door
de vruchtenpuree. Roer de vruchtenpuree en het gelatine mengsel door de yoghurtmassa
en laat het afkoelen tot het lobbig is. Spatel de slankroom erdoor en verdeel het mengsel
over de vormpjes. Strijk de bovenkant mooi glad en laat de taartjes minimaal 3 uur opstijven.
Neem de wanden van de vormpjes en trek de papierranden eraf. Garneer de taartjes met
de achter gehouden aardbeien en bessen.