Menu
(CURRY) Bloemkoolcurry
Ingrediënten
- bloemkool
- basmatirijst
- eieren
Bereiden
- 300 gram pandanrijst
- 4 scharreleieren
- 1 grote ui
- 1 bloemkool
- 2 eetl. olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetl. kerriepoeder
- 2 theel. chilipoeder
- 1 eetl. bloem
- 3 theel. kruidenbouillonpoeder
- 2 dl volle yoghurt
- 4 eetl. gebakken uitjes
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken. Ui pellen en grof snipperen. Bloemkool schoonmaken, wassen en in kleine roosjes verdelen. In wok olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui, bloemkool, kerrie- en chilipoeder toevoegen en al omscheppend ca. 4 minuten bakken. Bloem en bouillonpoeder door yoghurt roeren. Yoghurtmengsel en 1 dl water aan bloemkool toevoegen. Al roerend langzaam aan de kook brengen. Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen. Intussen eieren onder koud water afspoelen, pellen en grof hakken. Rijst over vier borden verdelen. Bloemkoolcurry erover scheppen. Eieren erover verdelen. Bestrooien met uitjes.
Materialen
- wok of hapjespan