Gorgonzolabuideltjes met uienmarmelade en Italiaanse stamppot met rucola en paddestoelen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen
  • sla
  • rucola
  • paddestoelen

Bereiden

1 el olijfolie 3 rode uien vers takje oregano 2 el rode wijn azijn 150 gram gorgonzola 150 gram kwark 8 velletjes filodeeg 60 gram boter 2 el honing Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C) . Vet de muffinvorm in. Marmelade: Verhit de olie en bak de in ringen gesneden uien 30 minuten afgedekt tot ze zacht en glazig zijn. Voeg oregano en azijn toe, breng aan de kook en laat het 20 minuten onafgedekt sudderen tot het ingedikt en bijna alle vocht verdampt is. Roer de honing erdoor, breng het mengsel op smaak met versgemalen zwarte peper en laat het afkoelen. Buideltjes: Meng de gorgonzola en kwark. Vet een velletje philodeeg licht in met gesmolten boter. Leg er een vel bovenop en vet het ook in. Snijd hier vierkantjes van 10 cm van. Doe hetzelfde met twee volgende vellen. Leg 2 vierkantje op elkaar, maar draai de bovenste een kwartslag, zodat een ster met 8 punten ontstaat. Schep 2 afgestreken tl van het kaas/kwarkmengsel op de ster en vouw de punten omhoog, zodat een buideltje ontstaat. Bestrijk de bovenkant met boter. Herhaal dit met de overige velletjes deeg. Bak de buideltjes in de muffinvorm in 12-14 minuten bruin en krokant en serveer ze met de uienmarmelade. Italiaanse stamppot met rucola en paddestoelen: aardappelen rucola champignons olijfolie sjalotjes mozzarella kerstomaatjes verse basilicum olijven ham Bereiding: Kook de aardappelen in water met iets zout in ± 30 min. gaar. Snijd de sla in reepjes, scheur de rucola kleiner. Snijd de paddestoelen in stukjes. Snipper de sjalotjes fijn en bak ze ± 3 min. in 2 el olijfolie. Voeg de paddestoelen toe en bak ze op hoog vuur ± 4 min. Snijd de mozzarella in blokjes en de kersttomaatjes in kwarten. Scheur de blaadjes van de basilicum kleiner, halveer de olijven en snijd de ham in reepjes. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep 4 el pesto en het paddestoelenmengsel door de puree en meng het goed. Schep nu de sla, rucola, olijven, kerstomaatjes, helft van de basilicum, mozzarella en ham luchtig door de stamppot en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de rest van de basilicum en serveer direct.

Bronvermelding