Menu
Rijstsalade met aubergine, tomaat, geitenkaas en olijven
Ingrediënten
- zilvervliesrijst
Bereiden
250 gr zilvervliesrijst
½ l tomatensap
tabasco
1 kruidenbouillontablet
1 ui
1 aubergine
6 eetlepels olie
1 teentje knoflook
½ eetlepel shoarmakruiden
1 zakje (65 gr) hazelnoten
1½ eetlepel (witte wijn)azijn
½ theelepel mosterd
3 theelepels Italiaanse kruiden
200 gr geitenkaas (Bettinne Blanc)
4 bladeren ijsbergsla
2 tomaten
12 groene olijven
zout
peper
Voorbereiden:
In een zeef rijst onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. In een pan tomatensap met enkele druppels tabasco en kruidenbouillontablet aan de kook brengen. Rijst toevoegen en in circa 40 minuten zachtjes gaarkoken.
Intussen de ui pellen en snipperen. De aubergine wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In een koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. De ui circa 1 minuut zachtjes bakken. De aubergineblokjes erdoor scheppen en in circa 4 minuten rondom bruin bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Shoarmakruiden toevoegen. Nog circa 1 minuut bakken.
In een grote kom een sausje roeren van azijn, mosterd, 4 eetlepels olie en Italiaanse kruiden. Het auberginemengsel toevoegen.
De geitenkaas in stukjes snijden. De tomaten wassen en in partjes snijden. De hazelnoten grof hakken.
De gare warme rijst door het auberginesausmengsel scheppen en laten afkoelen. Minsten 1 uur afgedekt in de koelkast zetten.
Bereiden:
Een platte schaal bekleden met ijsbergsla. De hazelnoten en geitenkaas door de rijstsalade scheppen. De salade op smaak brengen met zout en peper. De rijstsalade op de slabladeren scheppen en garneren met de partjes tomaat en de olijven.