Menu
(Bladerdeegtaartjes) met pijnboompitten, geitenkaas en gedroogde tomaten
Ingrediënten
- bladerdeeg
- geitenkaas
Bereiden
40 g zachte boter
2 el fijngesneden kruiden (bieslook, peterselie)
1/2 tl geraspte limoenschil
zout en peper
4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
4 vleestomaten in partjes
200 gr jonge geitenkaas, in plakjes
6 gedroogde tomaten, in reepjes
2 el pijnboompitten
1 tl gedroogde tijm
Boter losroeren en mengen met kruiden, limoenschil, zout en peper. Plakjes deeg iets uitrollen en cirkel van ±12 cm Ø uitsteken. Vormpjes met deeg bekleden, deegbodems met vork inprikken en met kruidenboter bestrijken. Tomaatpartjes met zout en peper bestrooien en met kaas en gedroogde tomaten over deegbodems verdelen. Pijnboompitten en tijm erover strooien. Taartjes in midden van oven 20-30 min. bakken.
Materialen
4 ronde taart-vormpjes van ± 10 cm Ø, ingevet ronde uitsteekvorm Ø 12 cm