Basislinzensoep (dahl)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 09-03-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram linzen, uitgezocht en afgespoeld
  • groentebouillon of water
  • 1 tl gemalen komijn
  • mespunt asafoetida
  • mespunt geelwortelpoeder
  • stukje kombu-zeewier van ± 5 cm
  • eenmaal recept kerriepasta

Bereiden

Doe de linzen in een pan van 4 liter inhoud en schenk er zoveel bouillon of water op dat dit 7,5 cm boven de linzen staat. Breng alles aan de kook tot er schuim omhoog komt. Verwijder het schuim enkele malen met een schuimspaan en gooi het weg. Voeg tijdens het koken de gemalen komijn, de asafoetida, het geelwortelpoeder en de kombu toe, niet alleen voor de smaak, maar ook ter bevordering van de spijsvertering en om winderigheid te voorkomen. Laat de linzen op laag vuur in circa 1 uur gaar worden. Roer de kerriepasta door de gare linzen en kook alles nog 5 tot 10 minuten zachtjes door. Serveer de dahl met basmatirijst en gestoomde groenten voor een eenvoudige, heerlijke en gezonde maaltijd. Het is mogelijk de soep te maken van groene linzen, bruine linzen, linzen de Puy, rode linzen, gele of groene spliterwten, mungboontjes of gespleten mungboontjes. ©Het Chopra Kookboek

Bronvermelding