Basisrecept voor gemengde gestoofde groenten

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-02-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 tl ghee of olijfolie
  • 4 el grofgesnipperde prei of ui
  • 1 tl vers gemalen zwarte peper
  • 1 el tamari sojasaus
  • 125 gram kleine bloemkoolroosjes
  • 2 middelgrote wortels, in dunne plakjes
  • 60-125 ml groentebouillon
  • 125 gram broccoliroosjes
  • 1 middelgrote courgette, in vieren en in plakjes
  • 250 gram malse spinazie, gewassen
  • 2 tl gedroogde dille
  • 2 tl komijnzaad

Bereiden

Verhit de ghee in een braadpan. Voeg de prei toe met de peper en tamari en fruit alles 2 minuten of tot de prei glazig wordt. Schep de bloemkool en wortel erdoor en schenk er 60 ml bouillon bij, om het kookproces te versnellen. Voeg na 4-5 minuten, wanneer het meeste vocht verdampt is, de broccoli en courgette toe. Verwarm alles nog 2 minuten en doe er dan de spinazie bij met de dille en het komijnzaad. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Blijf roeren of omscheppen, zodat de groenten gelijkmatig gaar worden. Neem de pan van het vuur. Een lepeltje tamari of balsamico-azijn geeft de groente extra smaak. Serveer de groenten met een chutney of pittige saus. ©Het Chopra Kookboek

Bronvermelding