Basisrecept voor geroosterde groenten

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 08-02-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 tl ghee of olijfolie
  • 1 el tamari sojasaus
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el gedroogd basilicum
  • 1 tl vers gemalen zwarte peper
  • 2 tl gedroogde dille
  • 125 gram aubergine, zonder schil en in blokjes

Bereiden

Extra ingrediënten: -1 grote yam, geschild en in blokjes -10 groene asperges, in stukjes van 2,5 cm -2 middelgrote wortels, in plakjes Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk een bakplaat met olijfolie. Meng in een grote kom met een vork de olie met de tamari, de azijn, het basilicum, de peper en de dille. Schep de klaargemaakte groenten erdoor. Schuif plastic zakjes over je handen en meng zo de groenten met het oliemengsel tot ze rondom bedekt zijn. Spreid de groenten uit op de bakplaat en zet ze 20-30 minuten in de oven. Het is ook mogelijk de groenten in plakjes te snijden, met het oliemengsel te besprenkelen en op een met olie bestreken rooster buiten op de bbq te roosteren. Variatie: vervang het basilicum door 2 tl kerriepoeder en 2 tl garam masala. ©Het Chopra Kookboek

Bronvermelding