Kerstboomspritsen
De lekkerste spritsen bak je zelf. Versier ze met chocolade en parels voor een extra feestelijk resultaat.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Klop met een mixer het merg, de boter en suiker tot het wit en luchtig is. Meng de bloem, het zout en ei er snel door. Schep het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
Spuit zigzaggend kerstboompjes van ca. 10 cm hoog op de bakplaat. Bak de koeken in meerdere delen in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat de spritsen 5 min. afkoelen op de bakplaat en laat vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
Breng een pan met een laag water aan de kook. Snijd de chocolade grof en doe in een kom die precies in de pan past. Hang de kom in de pan met heet water. De kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de kerstboompjes in de lengte tot de helft in de chocolade. Bestrooi met een paar zilveren parels en laat de spritsen stollen op een stuk bakpapier.
Kerstboomspritsen
De lekkerste spritsen bak je zelf. Versier ze met chocolade en parels voor een extra feestelijk resultaat.
null porties
315 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Klop met een mixer het merg, de boter en suiker tot het wit en luchtig is. Meng de bloem, het zout en ei er snel door. Schep het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
Spuit zigzaggend kerstboompjes van ca. 10 cm hoog op de bakplaat. Bak de koeken in meerdere delen in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat de spritsen 5 min. afkoelen op de bakplaat en laat vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
Breng een pan met een laag water aan de kook. Snijd de chocolade grof en doe in een kom die precies in de pan past. Hang de kom in de pan met heet water. De kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de kerstboompjes in de lengte tot de helft in de chocolade. Bestrooi met een paar zilveren parels en laat de spritsen stollen op een stuk bakpapier.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
250 g ongezouten roomboter
150 g witte basterdsuiker
300 g tarwebloem
1 mespunt zout
1 middelgroot ei
250 g pure chocolade 72%
1 el zilveren parels
Dit heb je nodig
bakpapier
spuitzak met kartelmondje