Entrecote met gekaramelliseerde ui en tijm
Met dit gerecht haal je het gevoel van een echte Franse bistro in huis.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur ca. 30 min. Schep regelmatig om.
Voeg na 15 min. de suiker en azijn toe aan de uien. Blijf regelmatig omscheppen. Voeg na 25 min. de tijmblaadjes toe en bak nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de entrecotes met de mix voor rundvlees. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes 3 min. op hoog vuur rosé. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten afgedekt met aluminiumfolie .
Serveer de entrecotes met de gekaramelliseerde uien.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Entrecote met gekaramelliseerde ui en tijm
Met dit gerecht haal je het gevoel van een echte Franse bistro in huis.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur ca. 30 min. Schep regelmatig om.
Voeg na 15 min. de suiker en azijn toe aan de uien. Blijf regelmatig omscheppen. Voeg na 25 min. de tijmblaadjes toe en bak nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de entrecotes met de mix voor rundvlees. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes 3 min. op hoog vuur rosé. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten afgedekt met aluminiumfolie .
Serveer de entrecotes met de gekaramelliseerde uien.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g rode uien
50 g ongezouten roomboter
1 el rietsuiker
2 el rodewijnazijn
2 el verse tijm
4 entrecotes
2 tl mix voor rundvlees