Groentecalzone
Altijd lekker, zo’n dubbelgevouwen pizza. Rijk gevuld met courgette, artisjok, tomaat en paprika.
Aan de slag
Doe de bloem in een ruime kom. Voeg de olie, gist, het zout en het lauwwarme water toe. Kneed in 5 min. tot een soepel deeg. Voeg extra water of bloem toe als het deeg te droog of te plakkerig is. Laat het op een tochtvrije plaats afgedekt met een vochtige theedoek ca. 1 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Laat de artisjokharten uitlekken en vang de olie op. Snijd de harten grof. Snijd de romatomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Verhit 3 el opgevangen artisjokolie in een hapjespan. Roerbak de courgette, artisjok, tomaat en paprika met de Italiaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kneed het deeg door en verdeel in 2 gelijke stukken. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pizzabodems van Ø 30 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de groenten uit de pan, laat uitlekken en verdeel ze over 1 helft van elke pizzabodem. Bestrooi royaal met de kaas en vouw de andere helft van elke pizzabodem over de vulling. Druk het deeg goed vast. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Groentecalzone
Instructievideo - 03:39 min.
Groentecalzone
Altijd lekker, zo’n dubbelgevouwen pizza. Rijk gevuld met courgette, artisjok, tomaat en paprika.
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Doe de bloem in een ruime kom. Voeg de olie, gist, het zout en het lauwwarme water toe. Kneed in 5 min. tot een soepel deeg. Voeg extra water of bloem toe als het deeg te droog of te plakkerig is. Laat het op een tochtvrije plaats afgedekt met een vochtige theedoek ca. 1 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Laat de artisjokharten uitlekken en vang de olie op. Snijd de harten grof. Snijd de romatomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Verhit 3 el opgevangen artisjokolie in een hapjespan. Roerbak de courgette, artisjok, tomaat en paprika met de Italiaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kneed het deeg door en verdeel in 2 gelijke stukken. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pizzabodems van Ø 30 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de groenten uit de pan, laat uitlekken en verdeel ze over 1 helft van elke pizzabodem. Bestrooi royaal met de kaas en vouw de andere helft van elke pizzabodem over de vulling. Druk het deeg goed vast. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g tarwebloem
3 el traditionele olijfolie
4 g gedroogde gist
1 tl zout
225 ml water
1 courgette
190 g gemarineerde artisjokharten
2 romatomaten
1 rode paprika
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
150 g geraspte kaas voor pizza
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier