Sophia Loren's Parmigiana
In plaats van lasagnebladen worden plakken aubergine als laagjes gebruikt: heerlijk, al die groente!
Aan de slag
Maak de aubergines schoon en snijd ze in plakken van minder dan ½ cm. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout, leg daar weer een bord op en daarop iets zwaars, zodat het bittere vocht uit het vruchtvlees van de aubergines wordt geperst Spoel de aubergines na minimaal een uur af met koud water en dep ze droog met een schone doek. Wrijf voorzichtig om er zo veel mogelijk vocht uit te krijgen
Verhit 4 el zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak 1/4 van de aubergines in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de aubergine.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten in kwarten en verhit ze ca. 5 min. in een pan met dikke bodem op laag vuur totdat ze zacht en waterig worden. Pureer met de staafmixer en duw de saus met de bolle kant van een lepel door een zeef boven een pan. Breng op smaak met zout en 1/3 van de basilicumblaadjes. Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes.
Doe een paar eetlepels van de saus in een met olie ingevette ovenschaal, maak dan een laagje van de gebakken aubergines, bestrooi ze met 1/3 van de Parmezaanse kaas. Maak nog een laagje met plakjes mozzarella, een paar basilicumblaadjes en 1 el losgeklopte ei. Begin weer van voren af aan, met de saus, aubergines, Parmezaanse kaas, mozzarella, basilicum, 1 el losgeklopt ei en dan nog een keer van voren af aan, zodat je minstens 3 lagen in totaal hebt. Eindig met tomatensaus en Parmezaanse kaas. Zet de schaal 40-45 min. in de oven.
Sophia Loren's Parmigiana
In plaats van lasagnebladen worden plakken aubergine als laagjes gebruikt: heerlijk, al die groente!
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
60 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Maak de aubergines schoon en snijd ze in plakken van minder dan ½ cm. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout, leg daar weer een bord op en daarop iets zwaars, zodat het bittere vocht uit het vruchtvlees van de aubergines wordt geperst Spoel de aubergines na minimaal een uur af met koud water en dep ze droog met een schone doek. Wrijf voorzichtig om er zo veel mogelijk vocht uit te krijgen
Verhit 4 el zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak 1/4 van de aubergines in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de aubergine.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten in kwarten en verhit ze ca. 5 min. in een pan met dikke bodem op laag vuur totdat ze zacht en waterig worden. Pureer met de staafmixer en duw de saus met de bolle kant van een lepel door een zeef boven een pan. Breng op smaak met zout en 1/3 van de basilicumblaadjes. Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes.
Doe een paar eetlepels van de saus in een met olie ingevette ovenschaal, maak dan een laagje van de gebakken aubergines, bestrooi ze met 1/3 van de Parmezaanse kaas. Maak nog een laagje met plakjes mozzarella, een paar basilicumblaadjes en 1 el losgeklopte ei. Begin weer van voren af aan, met de saus, aubergines, Parmezaanse kaas, mozzarella, basilicum, 1 el losgeklopt ei en dan nog een keer van voren af aan, zodat je minstens 3 lagen in totaal hebt. Eindig met tomatensaus en Parmezaanse kaas. Zet de schaal 40-45 min. in de oven.
combinatietip:
bereidingstip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg aubergine
2 tl grof zeezout
16 el zonnebloemolie
850 g tomaten
30 g verse basilicum
250 g mozzarella
70 g geraspte Parmezaanse kaas
4 el traditionele olijfolie
3 el middelgrote eieren
30 geraspte Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
staafmixer
zeef
braadslee of ovenschaal (34 x 23 cm)