Knapperige andijvie-radijsstamppot met runderbraadworst
bewaar
bewaar

Knapperige andijvie-radijsstamppot met runderbraadworst

Hollandse pot, maar net even anders door de tijm en radijs.

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 20 min. gaar.

Schil ondertussen de uien en snijd deze in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de worsten in 5 min. op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en tijm toe en bak nog 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

Giet de aardappelen af, maar vang ½ kopje kookvocht op. Verwarm de melk in de magnetron.

Neem de worsten uit de pan en leg deze op een bord afgedekt met een deksel of aluminiumfolie. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de uienjus, de verwarmde melk, mosterd, andijvie en radijsmix tot een smeuïge stamppot. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als je de stamppot te droog vindt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer de andijviestamppot met de braadworsten. Lekker met de geroosterde pijnboompitten.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
bereidingstipJe kunt de melk ook verwarmen in een pan.
algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Welmoed Pinot Noir.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knapperige andijvie-radijsstamppot met runderbraadworst

Hollandse pot, maar net even anders door de tijm en radijs.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig