Steak de boeuf met dubbele groentestamp
bewaar
bewaar

Steak de boeuf met dubbele groentestamp

Het rundvlees krijgt een flinke smaakboost door de Marokkaanse ras el hanout kruiden.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en winterpeen en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan water met een beetje zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Giet af.

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 2/3 van de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook op hoog vuur 5 min. Schep regelmatig om.

Bestrooi ondertussen de steak met de ras el hanout, peper en zout. Schuif het uimengsel iets opzij en doe de steak de boeuf in de pan. Bak 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

Neem de steak de boeuf uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Voeg het water toe aan het achtergebleven uimengsel en laat 5 min. op laag vuur zachtjes pruttelen. Verwarm de melk in de magnetron of steelpan tegen de kook aan.

Giet de aardappelen en winterpeen af. Voeg de boter, de verwarmde melk en de mosterd toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg de andijvie in delen toe en stamp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer de andijvie-wortelstamppot met de steak en uienjus.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Camden Park Shiraz.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Steak de boeuf met dubbele groentestamp

Het rundvlees krijgt een flinke smaakboost door de Marokkaanse ras el hanout kruiden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig