Stoofvlees met La Trappe Quadrupel
bewaar
bewaar

Stoofvlees met La Trappe Quadrupel

Hartverwarmend op koude winteravonden.

35 min. bereiden / 4 uur 25 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukjes en bestrooi met de bloem, peper en zout. Verhit de helft van de boter in de braadpan. Braad het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.

Voeg het bier, de appelstroop, 5 spices en het bouillontablet toe. Zet het vlees met de deksel op de pan in de oven en laat ca. 4 uur garen.

Neem het laatste uur de deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen. Schep regelmatig om. Zet de pan op middelhoog vuur op het fornuis en laat het vocht verder inkoken tot een dikkere saus, indien dit nodig is.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe met de hutspotgroenten in een ruime pan water met zout. Kook in 20-25 min. gaar. Giet af en doe alles terug in de pan. Voeg de rest van de boter toe en mix met een mixer tot hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat iets afkoelen.

Schep het stoofvlees in de braadslee of ovenschaal en bedek met 2/3 van de hutspot. Doe de rest van de hutspot in de spuitzak en spuit hiermee toefjes op de ovenschotel. Zet de oven op 180 °C. Bak de schotel ca. 25 min. tot hij goudbruin kleurt.

combinatietipLekker met een frisse salade van knapperige sla, tomaat, komkommer en Amsterdamse ui.

Stoofvlees met Trappist en specerijen

Instructievideo - 02:54 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stoofvlees met La Trappe Quadrupel

Hartverwarmend op koude winteravonden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig