Trappistenbier-kaassoep
bewaar
bewaar

Trappistenbier-kaassoep

Het geheim van deze soep: trappistenkaas én trappistenbier. Bierliefhebbers verzamelen!

45 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en winterpeen. Snijd de (grote) ui, bleekselderij, winterpeen en aardappelen in kleine blokjes.

Verhit in een soeppan met dikke bodem de olie en fruit hierin de ui, laurier en tijm 5 min. zacht tot de ui glazig is. Voeg hierna de overige groenten en de aardappel toe en bak 5 min. mee.

Schenk het bier in de pan, breng aan de kook en laat 2 min. zacht koken. Voeg het water en de bouillontabletten toe en laat nog 20 min. zacht koken

Rasp ondertussen de kaas grof en snijd de peterselie œfijn. Verwijder de laurier en tijm en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de geraspte kaas geleidelijk toe aan de soep terwijl je blijft pureren met de staafmixer. Breng op smaak met peper.

Schep de soep in kommen of diepe borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met het brood.

variatietipStreeckgenoten Trappistenkaas is verkrijgbaar in regionale Albert Heijnwinkels en op ah.nl. Je kunt voor dit recept ook Père Joseph 50+ Abdijkaas gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Trappistenbier-kaassoep

Het geheim van deze soep: trappistenkaas én trappistenbier. Bierliefhebbers verzamelen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig