Spaghetti met boerenkoolpesto & cherrytomaten
bewaar
bewaar

Spaghetti met boerenkoolpesto & cherrytomaten

Zelfs de boerenkool is in Italiaanse sferen in dit smeuïge pastagerecht.

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Maak de rode ui schoon, halveer en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan.

Snijd ondertussen de Amsterdamse uien in partjes. Was en halveer de tomaatjes. Meng de Amsterdamse ui en tomaat met de veldsla en de olie. Breng op smaak met peper.

Breng een ruime pan met water met eventueel wat zout aan de kook. Hak ondertussen de walnoten grof.

Kook eerst de boerenkool 2 min. in het kokende water. Schep de boerenkool er met een schuimspaan uit en laat het water in de pan zachtjes doorkoken. Spoel de boerenkool in een bolzeef onder koud stromend water. Druk met de achterkant van een lepel het vocht uit de boerenkool.

Rasp de kaas. Doe 2/3 van de kaas en 2/3 van de walnoten met de boerenkool en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Neem 2 kopjes kookvocht uit de pan, voeg 1 kopje hiervan toe aan de pesto. Breng op smaak met peper.

Kook de spaghetti 3 min. in dezelfde pan en giet af. Meng de pesto met het andere kopje kookvocht door de spaghetti. Bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de walnoten. Giet de rode-uiringen af en schep deze door de salade. Serveer met de pasta.

algemeenDe pesto kan, als je geen staafmixer in huis hebt, ook in een vijzel worden gemaakt.
algemeenLekkere wijn bij dit recept: Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaghetti met boerenkoolpesto & cherrytomaten

Zelfs de boerenkool is in Italiaanse sferen in dit smeuïge pastagerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig