Cacio e pepe
De Romeinse klassieker met peper (pepe) & kaas (cacio) is simpel maar zoo lekker. De ingrediënten? Pasta, cacio e pepe!
Aan de slag
Rasp de Pecorino op een fijne rasp.
Kook de spaghetti in het lichtgezouten water in de helft van de tijd die aangegeven staat op de verpakking. Het is belangrijk dat je de pasta in zo weinig mogelijk water kookt zodat je veel zetmeel overhoudt.
Rooster de zwarte peper in een ruime koekenpan zonder boter of olie op laag vuur 2-3 min. tot hij begint te geuren. Voeg een soeplepel heet pastawater toe aan de peper.
Schep de pasta uit de pan in een koekenpan. Giet het pastawater in een vuurvaste kom zodat het iets afkoelt.
Gaar de pasta, terwijl je blijft roeren met de tang, beetgaar. Voeg extra pastawater toe als de pasta droogstaat, maar niet te veel tegelijk. Als de pasta gaar is moet het water een romige saus geworden zijn.
Doe ondertussen de geraspte Pecorino in de hoge beker, schenk er 150 ml (per 4 personen) pastawater bij en mix met de staafmixer tot een gladde saus.
Haal de pan van het vuur als de pasta beetgaar is, zorg ervoor dat het water in de pan bijna verdampt is. Roer de Pecorinosaus erdoor en roer stevig tot alles met elkaar vermengd is. Voeg zo nodig beetje bij beetje wat heet (niet kokend!) water toe tot je een dikke glanzende saus rondom de pasta ziet. Blijf goed roeren.
Verdeel over de borden en bestrooi eventueel met extra versgemalen zwarte peper. Serveer direct.
Cacio e pepe
De Romeinse klassieker met peper (pepe) & kaas (cacio) is simpel maar zoo lekker. De ingrediënten? Pasta, cacio e pepe!
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de Pecorino op een fijne rasp.
Kook de spaghetti in het lichtgezouten water in de helft van de tijd die aangegeven staat op de verpakking. Het is belangrijk dat je de pasta in zo weinig mogelijk water kookt zodat je veel zetmeel overhoudt.
Rooster de zwarte peper in een ruime koekenpan zonder boter of olie op laag vuur 2-3 min. tot hij begint te geuren. Voeg een soeplepel heet pastawater toe aan de peper.
Schep de pasta uit de pan in een koekenpan. Giet het pastawater in een vuurvaste kom zodat het iets afkoelt.
Gaar de pasta, terwijl je blijft roeren met de tang, beetgaar. Voeg extra pastawater toe als de pasta droogstaat, maar niet te veel tegelijk. Als de pasta gaar is moet het water een romige saus geworden zijn.
Doe ondertussen de geraspte Pecorino in de hoge beker, schenk er 150 ml (per 4 personen) pastawater bij en mix met de staafmixer tot een gladde saus.
Haal de pan van het vuur als de pasta beetgaar is, zorg ervoor dat het water in de pan bijna verdampt is. Roer de Pecorinosaus erdoor en roer stevig tot alles met elkaar vermengd is. Voeg zo nodig beetje bij beetje wat heet (niet kokend!) water toe tot je een dikke glanzende saus rondom de pasta ziet. Blijf goed roeren.
Verdeel over de borden en bestrooi eventueel met extra versgemalen zwarte peper. Serveer direct.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g Pecorino Romano
300 g spaghetti nr. 12
2 l water
2 tl versgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig
staafmixer