Eggs Rothko
Dit broodje ei - een kunstwerkje op zich - is door restaurant Egg in New York vernoemd naar schilder Mark Rothko.
Aan de slag
Snijd van het brood per persoon 1 snee van 1.5 cm dik. Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de helft van de peper in dunne ringen en de rest fijn. Meng de boter met de fijngesneden rode peper en de gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper.
Steek met een glas of kopje van 7 cm doorsnee uit het midden van elke snee brood een rondje (dit rondje gebruik je niet). Bestrijk het brood aan beide kanten voorzichtig met de boter. Verhit per 2 sneetjes brood een koekenpan zonder olie of boter. Bak het brood op middelhoog vuur aan één kant in 3 min. krokant en keer om.
Breek de eieren boven de rondjes in het brood en doe de deksel op de pan(nen) of dek af met aluminiumfolie. Bak de eieren op laag vuur in 6 min. gaar. Neem het brood met ei uit de pan en verdeel over de borden. Knip met een schaar de bieslook erboven en garneer met de ringetjes rode peper.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Eggs Rothko
Dit broodje ei - een kunstwerkje op zich - is door restaurant Egg in New York vernoemd naar schilder Mark Rothko.
null personen
255 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd van het brood per persoon 1 snee van 1.5 cm dik. Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de helft van de peper in dunne ringen en de rest fijn. Meng de boter met de fijngesneden rode peper en de gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper.
Steek met een glas of kopje van 7 cm doorsnee uit het midden van elke snee brood een rondje (dit rondje gebruik je niet). Bestrijk het brood aan beide kanten voorzichtig met de boter. Verhit per 2 sneetjes brood een koekenpan zonder olie of boter. Bak het brood op middelhoog vuur aan één kant in 3 min. krokant en keer om.
Breek de eieren boven de rondjes in het brood en doe de deksel op de pan(nen) of dek af met aluminiumfolie. Bak de eieren op laag vuur in 6 min. gaar. Neem het brood met ei uit de pan en verdeel over de borden. Knip met een schaar de bieslook erboven en garneer met de ringetjes rode peper.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rogge desembrood
1 rode peper
50 g gezouten roomboter
1 tl gerookt paprikapoeder
4 middelgrote eieren
12½ g verse bieslook
Dit heb je nodig
glas