Lamshaas met gevulde auberginerolletjes
Je vult de gegrilde aubergine met een spread van vers gegrilde paprika's, walnoten en granaatappel. Op-en-top mediterraan.
Aan de slag
Ontdooi de lamshaasjes en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 7 mm dik. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de plakken met een derde van de olie en gril in delen 8 min. Keer halverwege. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het water erbij. Laat 10 min. wellen.
Verhit ondertussen een derde van de olie in een hapjespan en bak de haasjes in 4 min. rondom rosé. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Breng op smaak met het komijnzaad, wat peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de dille fijn, de salade-ui in ringetjes en de radijs in partjes. Meng twee derde van de dille, de salade-ui, radijs en de rest van de olie door de couscous. Schep in een diepe schaal.
Schep op elke plak aubergine 1 el muhammara en rol op. Verdeel de lamshaasjes en auberginerolletjes over een platte schaal en garneer de lamshaasjes met de rest van de dille. Serveer direct. Serveer de couscoussalade er apart bij.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Lamshaas met gevulde auberginerolletjes
Je vult de gegrilde aubergine met een spread van vers gegrilde paprika's, walnoten en granaatappel. Op-en-top mediterraan.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de lamshaasjes en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 7 mm dik. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de plakken met een derde van de olie en gril in delen 8 min. Keer halverwege. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het water erbij. Laat 10 min. wellen.
Verhit ondertussen een derde van de olie in een hapjespan en bak de haasjes in 4 min. rondom rosé. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Breng op smaak met het komijnzaad, wat peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de dille fijn, de salade-ui in ringetjes en de radijs in partjes. Meng twee derde van de dille, de salade-ui, radijs en de rest van de olie door de couscous. Schep in een diepe schaal.
Schep op elke plak aubergine 1 el muhammara en rol op. Verdeel de lamshaasjes en auberginerolletjes over een platte schaal en garneer de lamshaasjes met de rest van de dille. Serveer direct. Serveer de couscoussalade er apart bij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g diepvries lamshaasjes van de meesterslager
2 aubergines
6 el extra vierge olijfolie
200 g couscous
250 ml kokend water
1 tl komijnzaad
15 g dille
3 salade-uitjes
1 bos radijs
200 g muhammara spread
Dit heb je nodig
grillpan