Couscous met gemarineerde aubergine
Lekker vega: couscous vol groenten, de kaasblokjes maken het af.
Aan de slag
Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water bij. Dek af met vershoudfolie en laat staan. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op.
Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit 2 el van de opgevangen olie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn en meng met de azijn en de rest van de olie tot een dressing.
Verhit 2 el van de dressing in een andere koekenpan en roerbak de wokmix 5 min. Meng ondertussen de aubergine met de rest van de dressing. Roer de couscous los met een vork. Schep er de wokmix, (versgemalen) peper en eventueel zout door. Garneer met de kaas- en aubergineblokjes.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Couscous met gemarineerde aubergine
Lekker vega: couscous vol groenten, de kaasblokjes maken het af.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water bij. Dek af met vershoudfolie en laat staan. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op.
Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit 2 el van de opgevangen olie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn en meng met de azijn en de rest van de olie tot een dressing.
Verhit 2 el van de dressing in een andere koekenpan en roerbak de wokmix 5 min. Meng ondertussen de aubergine met de rest van de dressing. Roer de couscous los met een vork. Schep er de wokmix, (versgemalen) peper en eventueel zout door. Garneer met de kaas- en aubergineblokjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
350 ml kokend water
300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
1 aubergine
20 g verse platte peterselie
1 teen knoflook
2 el balsamicoazijn
600 g diepvries Italiaanse roerbakgroente