Tempeh met snelle verse tomatensambal
Of je nou 100% veganistisch eet of niet, tempeh doet het op elke tafel goed.
Aan de slag
Halveer de tempeh in de lengte en snijd in de breedte in plakjes van een ½ cm. Verhit de olie in een pan tot 180 °C. Doe een stukje brood in de olie: gaat dit meteen bruisen, dan is de olie op temperatuur. Frituur de tempeh in 2 porties in 5-6 min. goudbruin en krokant. Laat de tempeh uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
Verwijder ondertussen het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil en rasp de gember. Doe de pepers, gember en gebakken ui in de vijzel en stamp tot een pasta. Snijd de tomaten in blokjes. Schep de peperpasta en ketjap manis erdoor. Verdeel de tempeh over een platte schaal en verdeel de sambal erover. Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Tempeh met snelle verse tomatensambal
Of je nou 100% veganistisch eet of niet, tempeh doet het op elke tafel goed.
bijgerecht
null personen
205 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de tempeh in de lengte en snijd in de breedte in plakjes van een ½ cm. Verhit de olie in een pan tot 180 °C. Doe een stukje brood in de olie: gaat dit meteen bruisen, dan is de olie op temperatuur. Frituur de tempeh in 2 porties in 5-6 min. goudbruin en krokant. Laat de tempeh uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
Verwijder ondertussen het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil en rasp de gember. Doe de pepers, gember en gebakken ui in de vijzel en stamp tot een pasta. Snijd de tomaten in blokjes. Schep de peperpasta en ketjap manis erdoor. Verdeel de tempeh over een platte schaal en verdeel de sambal erover. Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi.
variatietip:
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g tempeh
1 l arachideolie
2 rode pepers
2 cm verse gember
3 el gebakken uitjes
4 Tasty Tom trostomaten
2 el ketjap manis
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
vijzel of staafmixer