Dians Tempeh Manis
Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten!
Aan de slag
Snijd de sjalotten, knoflook, gember en peper grof. Doe alles in de vijzel en stamp fijn (boemboe). Snijd de tempeh in dunne reepjes.
Verhit minimaal 1 cm arachideolie in een Wokpan en frituur de tempeh in ca. 8 min. of totdat de tempeh goudbruin en krokant is. Neem uit de pan en laat de reepjes op een met keukenpapier bekleed bord uitlekken.
Verhit 1 el olie en de boemboe in een wok en roerbak 2 min. Voeg de palmsuiker toe en schep 2 min. om tot het gekarameliseerd is. Voeg de reepjes tempeh en de ketjap manis toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep goed om.
Dians Tempeh Manis
Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten!
bijgerecht
null personen
130 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten, knoflook, gember en peper grof. Doe alles in de vijzel en stamp fijn (boemboe). Snijd de tempeh in dunne reepjes.
Verhit minimaal 1 cm arachideolie in een Wokpan en frituur de tempeh in ca. 8 min. of totdat de tempeh goudbruin en krokant is. Neem uit de pan en laat de reepjes op een met keukenpapier bekleed bord uitlekken.
Verhit 1 el olie en de boemboe in een wok en roerbak 2 min. Voeg de palmsuiker toe en schep 2 min. om tot het gekarameliseerd is. Voeg de reepjes tempeh en de ketjap manis toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep goed om.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
4 tenen knoflook
2 cm verse gember
1 rode peper
250 g tempeh
300 ml arachideolie
25 g palmsuiker
4 el ketjap manis
Dit heb je nodig
vijzel