Smokey bits van champignons
Mis je spekjes bij de stamppot of door een salade? Probeer dan eens deze smokey vervanger!
15 min. bereiden / 35 min. oventijd / 1 uur wachten
6 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet of zo min mogelijk overlappen.
Meng in een kommetje de olie, sojasaus, basterdsuiker en tabasco door elkaar. Bestrijk met een kwastje de champignonplakjes met het mengsel. Bestrooi met het uienpoeder. Bak de champignonplakjes ca. 35 min. in het midden van de oven tot ze gedroogd en crispy zijn. Laat ze helemaal afkoelen.
Smokey bits van champignons
Mis je spekjes bij de stamppot of door een salade? Probeer dan eens deze smokey vervanger!
bijgerecht
null personen
60 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet of zo min mogelijk overlappen.
Meng in een kommetje de olie, sojasaus, basterdsuiker en tabasco door elkaar. Bestrijk met een kwastje de champignonplakjes met het mengsel. Bestrooi met het uienpoeder. Bak de champignonplakjes ca. 35 min. in het midden van de oven tot ze gedroogd en crispy zijn. Laat ze helemaal afkoelen.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
1 el (arachide)olie
1 el sojasaus
2 tl donkere basterdsuiker
2 tl Tabasco chipotle
2 tl uienpoeder
Dit heb je nodig
bakpapier