Italiaanse eendenborst met tomaatjes en lasagnette
Deze eendenborst wordt op het vel gebakken. Zo krijg je een super smaakvol, krokant korstje!
Aan de slag
Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat en bestrooi met de rozemarijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilets op de velkant 7 min. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan, laat 8 min. afgedekt rusten.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en voeg 3/4 van de spinazie toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en doe in een hoge beker. Voeg de kookroom, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een saus.
Halveer de tomaten. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de tomaten 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Snijd de eendenborst in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Giet de pasta af, meng met de spinaziesaus en de rest van de spinazie en verdeel over diepe borden. Verdeel de tomaatjes en eendenborstfilet erover. Bestrooi met de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Italiaanse eendenborst met tomaatjes en lasagnette
Deze eendenborst wordt op het vel gebakken. Zo krijg je een super smaakvol, krokant korstje!
hoofdgerecht
null personen
742 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat en bestrooi met de rozemarijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilets op de velkant 7 min. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan, laat 8 min. afgedekt rusten.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en voeg 3/4 van de spinazie toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en doe in een hoge beker. Voeg de kookroom, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een saus.
Halveer de tomaten. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de tomaten 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Snijd de eendenborst in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Giet de pasta af, meng met de spinaziesaus en de rest van de spinazie en verdeel over diepe borden. Verdeel de tomaatjes en eendenborstfilet erover. Bestrooi met de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
360 g eendenborsten
1½ tl gedroogde rozemarijn
400 g spinazie
250 ml kookroom
500 g cherrytomaten
1 el milde olijfolie
500 g verse lasagnebladen
40 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker