Lasagnette
Lasagnette is de miniversie van lasagne. Wij vertellen je hoe je dit heerlijke Italiaanse gerecht maakt zónder pakjes of zakjes.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg ¾ van de oregano en het rundergehakt toe en bak in ca. 5 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 5 min. mee.
Voeg de gezeefde tomaten en slagroom toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met de chilivlokken, peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd elk lasagneblad in de breedte in 8 stukken en schep door de tomatensaus. Laat nog minimaal 5 min. op laag vuur koken.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie en verdeel de lasagnette erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de lasagnette. Strooi de rest van de oregano erover. Bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagnette te donker wordt.
Lasagnette
Lasagnette is de miniversie van lasagne. Wij vertellen je hoe je dit heerlijke Italiaanse gerecht maakt zónder pakjes of zakjes.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg ¾ van de oregano en het rundergehakt toe en bak in ca. 5 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 5 min. mee.
Voeg de gezeefde tomaten en slagroom toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met de chilivlokken, peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd elk lasagneblad in de breedte in 8 stukken en schep door de tomatensaus. Laat nog minimaal 5 min. op laag vuur koken.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie en verdeel de lasagnette erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de lasagnette. Strooi de rest van de oregano erover. Bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagnette te donker wordt.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
3 el milde olijfolie
2 el gedroogde oregano
300 g rundergehakt
250 g Italiaanse roerbakgroente
500 g gezeefde tomaten
100 ml verse slagroom
½ tl chilivlokken
125 g koelverse lasagnebladen
220 g Italiaanse mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)