Lasagnette
bewaar
bewaar

Lasagnette

Lasagnette is de miniversie van lasagne. Wij vertellen je hoe je dit heerlijke Italiaanse gerecht maakt zónder pakjes of zakjes.

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg ¾ van de oregano en het rundergehakt toe en bak in ca. 5 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 5 min. mee.

Voeg de gezeefde tomaten en slagroom toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met de chilivlokken, peper en eventueel zout. 

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd elk lasagneblad in de breedte in 8 stukken en schep door de tomatensaus. Laat nog minimaal 5 min. op laag vuur koken.

Vet de ovenschaal in met de rest van de olie en verdeel de lasagnette erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de lasagnette. Strooi de rest van de oregano erover. Bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagnette te donker wordt.

vegatipVoor een vegetarische lasagnette kun je bijvoorbeeld vegan rulstukjes of linzen gebruiken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lasagnette

Lasagnette is de miniversie van lasagne. Wij vertellen je hoe je dit heerlijke Italiaanse gerecht maakt zónder pakjes of zakjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig