Linzen-witlofsalade met cervelaat
Deze goedgevulde salade serveer je als brunch- of bijgerecht. Door de knapperige biet en hartige bite van cervelaat blijf je opscheppen.
Aan de slag
Snijd de plakjes worst in stukjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worst in 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.
Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de augurkenblokjes uitlekken, maar vang het vocht op. Meng 2 el vocht (bij 4 personen) uit het potje augurken met de olie en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper.
Meng de sla in een schaal met het witlof, de linzen, augurk, biet en de dressing. Verkruimel de feta erboven en verdeel de cervelaat erover.
Linzen-witlofsalade met cervelaat
Deze goedgevulde salade serveer je als brunch- of bijgerecht. Door de knapperige biet en hartige bite van cervelaat blijf je opscheppen.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de plakjes worst in stukjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worst in 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.
Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de augurkenblokjes uitlekken, maar vang het vocht op. Meng 2 el vocht (bij 4 personen) uit het potje augurken met de olie en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper.
Meng de sla in een schaal met het witlof, de linzen, augurk, biet en de dressing. Verkruimel de feta erboven en verdeel de cervelaat erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g Huls gesneden cervelaat
500 g witlof
800 g linzen in blik
235 g augurkenblokjes
3 el traditionele olijfolie
½ el dijonmosterd
150 g biet julienne
100 g feta