Kipburger met linzen, gebakken aardappeltjes en witlofsalade
De salade met druiven en mangochutney zorgt voor een fruitig feestje!
Aan de slag
Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes met de hot curry in 20 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel wat zout toe.
Laat ondertussen de linzen uitlekken in de bolzeef, maar spoel ze niet af. Meng ze door het kipgehakt. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Meng de helft van de peterselie met de garam masala en peper door het gehakt. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het gehakt. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 12 min. gaar.
Was ondertussen het witlof, snijd de onderkant van de stronken en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in reepjes. Was en halveer de druiven. Roer 1 el mangochutney los met de azijn en het water. Meng de rest van de peterselie met het witlof en druiven en besprenkel met de dressing.
Serveer de burgers met de bakaardappeltjes en de salade en geef de rest van de mangochutney erbij.
Kipburger met linzen, gebakken aardappeltjes en witlofsalade
De salade met druiven en mangochutney zorgt voor een fruitig feestje!
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes met de hot curry in 20 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel wat zout toe.
Laat ondertussen de linzen uitlekken in de bolzeef, maar spoel ze niet af. Meng ze door het kipgehakt. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Meng de helft van de peterselie met de garam masala en peper door het gehakt. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het gehakt. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 12 min. gaar.
Was ondertussen het witlof, snijd de onderkant van de stronken en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in reepjes. Was en halveer de druiven. Roer 1 el mangochutney los met de azijn en het water. Meng de rest van de peterselie met het witlof en druiven en besprenkel met de dressing.
Serveer de burgers met de bakaardappeltjes en de salade en geef de rest van de mangochutney erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 el arachideolie
600 g bakaardappeltjes
2 tl hot currypoeder
310 g linzen in pot
1 schaal kipgehakt gekruid
20 g verse platte peterselie
2 tl garam masala
500 g witlof
250 g pitloze rode druiven
5 el mangochutney
1 el azijn
3 el kraanwater
Dit heb je nodig
bolzeef