Pompoentosti met ricotta en truffel
Een echte herfsttosti met niet één, maar twee soorten kaas.
Aan de slag
Rasp de jonge en oude kaas. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng de kazen en rozemarijn door de ricotta en breng op smaak met versgemalen peper.
Besmeer alle sneetjes brood met het kaasmengsel. Doe de ontdooide pompoen in en vergiet en druk voorzichtig wat van het vocht eruit. Verdeel de pompoenstukjes over de helft van de broodjes en dek af met de rest van de sneetjes brood. Besmeer de bovenkanten van de tosti met de helft van de truffelmayonaise.
Verhit voor 4 tosti's 2 koekenpannen zonder olie of boter op laag vuur en leg de tosti’s met de bovenkanten naar beneden in de pannen. Bestrijk nu de bovenkanten met de rest van de mayonaise. Bak de tosti’s 10 min. met de deksel op de pan op laag tot middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en bak nog 4 min. voor een goudbruin en krokante buitenkant. Keer halverwege.
Pompoentosti met ricotta en truffel
Een echte herfsttosti met niet één, maar twee soorten kaas.
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de jonge en oude kaas. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng de kazen en rozemarijn door de ricotta en breng op smaak met versgemalen peper.
Besmeer alle sneetjes brood met het kaasmengsel. Doe de ontdooide pompoen in en vergiet en druk voorzichtig wat van het vocht eruit. Verdeel de pompoenstukjes over de helft van de broodjes en dek af met de rest van de sneetjes brood. Besmeer de bovenkanten van de tosti met de helft van de truffelmayonaise.
Verhit voor 4 tosti's 2 koekenpannen zonder olie of boter op laag vuur en leg de tosti’s met de bovenkanten naar beneden in de pannen. Bestrijk nu de bovenkanten met de rest van de mayonaise. Bak de tosti’s 10 min. met de deksel op de pan op laag tot middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en bak nog 4 min. voor een goudbruin en krokante buitenkant. Keer halverwege.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g stuk jonge kaas
50 g oude kaas
1 takje verse rozemarijn
100 g ricotta
8 sneetjes stevig speltbrood
450 g diepvries pompoenblokjes
4 el truffelmayonaise