Soufflé pancakes
Voor deze Japanse pannenkoeken klop je de eiwitten op voor superfluffy pannenkoeken, vandaar de naam soufflé pancakes.
Aan de slag
Splits de eieren. Doe 2 eidooiers in een kom en de eiwitten in een vetvrije kom. De rest van het eigeel wordt niet gebruikt. De eiwitten heb je straks nodig. Doe de karnemelk, het vanille-extract en het zout bij het eigeel en klop los met een garde.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil erboven en meng erdoor. Pers de vrucht uit tot je 1 tl hebt en voeg toe. Zeef de bloem en het wijnsteenpoeder boven de kom en meng tot een beslag.
Klop de eiwitten in ca. 1 min. stijf in de vetvrije kom, voeg geleidelijk de suiker toe en blijf nog ca. 3 min. kloppen tot het mooi glad is en er mooie gladde pieken ontstaan. Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag, doe dit in ca. 4 bewegingen. Zo blijft het beslag luchtig.
Doe de helft van de olie in een hapjespan en bestrijk met een kwastje gelijkmatig over de bodem. Verhit de pan. Schep de helft van het beslag in 4 rondjes in de pan zonder deksel en bak de pannenkoeken op de grootste pit op het laagste vuur ca. 3 min. Keer om en bak nog 2 min. en herhaal met de rest van het beslag.
Serveer met de ahornsiroop, roomboter en extra poedersuiker.
Soufflé pancakes
Voor deze Japanse pannenkoeken klop je de eiwitten op voor superfluffy pannenkoeken, vandaar de naam soufflé pancakes.
null porties
165 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Splits de eieren. Doe 2 eidooiers in een kom en de eiwitten in een vetvrije kom. De rest van het eigeel wordt niet gebruikt. De eiwitten heb je straks nodig. Doe de karnemelk, het vanille-extract en het zout bij het eigeel en klop los met een garde.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil erboven en meng erdoor. Pers de vrucht uit tot je 1 tl hebt en voeg toe. Zeef de bloem en het wijnsteenpoeder boven de kom en meng tot een beslag.
Klop de eiwitten in ca. 1 min. stijf in de vetvrije kom, voeg geleidelijk de suiker toe en blijf nog ca. 3 min. kloppen tot het mooi glad is en er mooie gladde pieken ontstaan. Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag, doe dit in ca. 4 bewegingen. Zo blijft het beslag luchtig.
Doe de helft van de olie in een hapjespan en bestrijk met een kwastje gelijkmatig over de bodem. Verhit de pan. Schep de helft van het beslag in 4 rondjes in de pan zonder deksel en bak de pannenkoeken op de grootste pit op het laagste vuur ca. 3 min. Keer om en bak nog 2 min. en herhaal met de rest van het beslag.
Serveer met de ahornsiroop, roomboter en extra poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
150 ml karnemelk
1 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
¼ tl zout
½ limoen
75 g tarwebloem
1 tl wijnsteenpoeder
50 g poedersuiker
1 el milde olijfolie
4 el ahornsiroop
40 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
handmixer