Noedelsalade met gegrilde biefstuk en sugarsnaps
Biefstuk maar net even anders: als salade met noedels, chili en soja als smaakmakers.
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Blancheer de sugarsnaps in 1-2 min. beetgaar. Schep met een schuimspaan uit de pan in een vergiet (bewaar het water). Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kookwater van de sugarsnaps. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak. Bestrijk het vlees met de olie en gril in 4-6 min. medium gaar. Keer af en toe om. Laat op een bord afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Schep de chilisaus, sojasaus en bosui door de noedels. Snijd het vlees in plakjes. Verdeel de noedels over diepe kommen en verdeel daar de biefstuk, mango en sugarsnaps over. Bestrooi met de pinda’s
Noedelsalade met gegrilde biefstuk en sugarsnaps
Biefstuk maar net even anders: als salade met noedels, chili en soja als smaakmakers.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Blancheer de sugarsnaps in 1-2 min. beetgaar. Schep met een schuimspaan uit de pan in een vergiet (bewaar het water). Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kookwater van de sugarsnaps. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak. Bestrijk het vlees met de olie en gril in 4-6 min. medium gaar. Keer af en toe om. Laat op een bord afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Schep de chilisaus, sojasaus en bosui door de noedels. Snijd het vlees in plakjes. Verdeel de noedels over diepe kommen en verdeel daar de biefstuk, mango en sugarsnaps over. Bestrooi met de pinda’s
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g sugarsnaps
250 g eiernoedels
300 g AH Biologisch biefstukken
1 el arachideolie
1 eetrijpe mango
2 bosuien
4 el zoete chilisaus
2 el Japanse sojasaus
50 g gezouten pinda's
Dit heb je nodig
grillpan
keukenpapier
aluminiumfolie