Weekmenu's van Allerhande

Houd je van eten en plan je graag vooruit? Dan is een weekmenu de uitkomst. Wij maken het je makkelijk door alvast weekmenu's voor je samen te stellen. Voor deze week, volgende week en ook voor een specifieke voorkeur, zoals vegetarisch of op budget. Eet smakelijk!

Inspiratie voor deze week

Van maandag t/m vrijdag zó aan tafel

Volgende week op het menu

Plan alvast vooruit

Weekmenu onder €75

Weekmenu onder €75

Met z’n vieren 5 dagen eten voor nog geen € 75*? Het kan, ook in deze tijden! Hier zijn 5 ontbijtjes, 5 lunches en 5 avondmaaltijden. Welke lekkere combi’s maak jij?

  • *Per 4 personen, gebaseerd op het gebruik van de verpakkingen uit de boodschappenlijst uit Allerhande 01-2024. Onder voorbehoud van eventuele prijsstijgingen. Let op: check je winkelmand op dubbel toegevoegde ingrediënten.

5x ontbijt

Van maandag t/m vrijdag een goede start

5x lunch

Van maandag t/m vrijdag een voedzame break

5x avondeten

Van maandag t/m vrijdag een fijne maaltijd

Weekmenu topper

Ingrediënten

Aantal personen

250 gram Fries roggebrood

1 theelepel gedroogde rozemarijn

1 teen knoflook

1 rode ui

142 gram skipjack tonijn in olijfolie

300 gram boerenkool gesneden

0.5 theelepel chilivlokken

400 gram verse spinazie

4 middelgrote scharreleieren

250 gram ricotta

Dit heb je nodig

  • springvorm 24 cm

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel het roggebrood, meng met de rozemarijn en verdeel over de bodem van de vorm. Druk met de achterkant van een lepel goed aan. Bak 10 min. in het midden van de oven. Neem de bodem uit de oven en laat de oven aan staan.

  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Verhit 2 el tonijnolie (per 4 personen) in een grote koekenpan. Bak de knoflook, ui, boerenkool, chilivlokken, peper en eventueel zout 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken en het vocht verdampen. Meng de spinazie door de boerenkool en neem de pan van het vuur. Klop de eieren los met de ricotta, peper en eventueel zout. Meng met de groenten en schep de tonijn erdoor. Verdeel de vulling over de springvorm. Bak de taart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.