Heldere paddenstoelensoep met ravioli
bewaar
bewaar

Heldere paddenstoelensoep met ravioli

Perfect om mee te starten: een lichte soep boordevol groenten met als verrassing gevulde pasta.

25 min. bereiden / 25 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Doe de funghi porcini in een kom en giet er zo veel kokend water over tot de gedroogde paddenstoelen helemaal onder staan. Laat staan tot gebruik.

Scheur of snijd de paddenstoelen voor pasta in stukken. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de paddenstoelen voor pasta en de kastanjechampignons 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Neem de kruiden uit het bakje paddenstoelen voor pasta. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de blaadjes van de oregano fijn. Voeg de knoflook, helft van de tijm en helft van de oregano toe en bak 1 min. mee. Voeg het water en de bouillontabletten toe en houd de soep 20 min. op laag vuur tegen de kook aan.

Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes. Laat de funghi porcini uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen in stukjes. Voeg de stukjes, het vocht en de bleekselderij toe aan de soep en breng aan de kook.

Voeg de ravioli toe en kook 4 min. mee. Roer de babyspinazie erdoor en serveer. Garneer met de rest van de kruiden.

bereidingstipTot en met stap 3 kun je deze soep 3 dagen van tevoren maken. Ga vlak voor serveren verder met stap 4.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heldere paddenstoelensoep met ravioli

Perfect om mee te starten: een lichte soep boordevol groenten met als verrassing gevulde pasta.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig