Kerstsoep
Verwarm je kersttafel met heerlijke kerstsoepen! Van romige pompoensoep tot feestelijke bouillon, deze voorgerechten zetten de toon voor een smaakvolle kerst. Ontdek verrassende recepten en serveer een kom vol winterse gezelligheid.
Kerstsoep topper
- Schil de pastinaak, aardappel en de knolselderij en snijd in gelijke stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de pastinaak, aardappel en knolselderij toe en roer door. Schenk er het water bij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook 20 min. met de deksel op de pan.
- Pureer de soep met de staafmixer en voeg de slagroom toe. Laat nog 2 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng de kaaspoeder door de soep.
- Verdeel de soep over de glaasjes. Schep in elk glaasje een lepeltje truffel-tapenade en roer door. Bestrooi met de bieslook.
Hoe serveer je kerstsoep op een feestelijke manier?
Maak van je kerstsoep een ware eye-catcher met deze presentatietips:
-
Gebruik elegante soepkommen of mooie glazen
-
Garneer met een swirl room en verse kruiden
-
Serveer kleine broodjes of knapperige crostini erbij
-
Voeg een feestelijke touch toe met eetbare bloemen
-
Presenteer in uitgeholde pompoenen voor een rustieke sfeer
Een mooi gedekte tafel en sfeervolle kaarsen maken het plaatje compleet. Zo wordt je kerstsoep niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog!
Koude of warme kerstsoep?
Je bent druk bezig met het kerstmenu, maar je bent er nog niet uit. Wordt het koude of warme kerstsoep als voorgerecht? Warme kerstsoep is wat meer vanzelfsprekend, omdat het winter is en iedereen de warmte wat meer op zoekt. Met een heerlijke pastinaaksoep, pompoensoep of bouillabaissesoep steel je de show. Maar met een koude kerstsoep kun je echt verrassen. Ga voor een verrukkelijke gazpacho en waan je even in Spanje tijdens de kerstdagen.