Lentestamppot van zoete aardappel, tuinerwten en tartaar
Want stamppotjes mogen echt niet alleen in de winter...
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm. Kook ze in een pan met ruim water in 10 min. gaar. Doe de erwten in een vergiet. Giet de aardappelen af boven het vergiet, zodat de erwten opwarmen.
Verwarm de melk in een pan. Stamp de aardappelen en de warme melk met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Schep de tuinerwtjes en botersla erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6 min. gaar, keer halverwege en bestrooi met peper. Verdeel de stamppot over de borden en leg de tartaartjes erop. Bestrooi met de fijngesneden munt.
Lentestamppot van zoete aardappel, tuinerwten en tartaar
Want stamppotjes mogen echt niet alleen in de winter...
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm. Kook ze in een pan met ruim water in 10 min. gaar. Doe de erwten in een vergiet. Giet de aardappelen af boven het vergiet, zodat de erwten opwarmen.
Verwarm de melk in een pan. Stamp de aardappelen en de warme melk met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Schep de tuinerwtjes en botersla erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6 min. gaar, keer halverwege en bestrooi met peper. Verdeel de stamppot over de borden en leg de tartaartjes erop. Bestrooi met de fijngesneden munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
750 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
100 ml halfvolle melk
100 g botersla
15 g verse munt
2 el milde olijfolie
4 rundertartaar
Dit heb je nodig
pureestamper