Grillkaasburger met yoghurtdressing
De stevige structuur van de grillkaas kun je uitstekend grillen. En je bent al in 20 min. klaar.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de grillkaas overlangs in 2 plakken (voor 4 personen). Snijd de aubergine in 8 ronde plakken van een ½ cm (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de honing en olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de plakken grillkaas toe. Meng tot alles bedekt is en laat 5 min. marineren. Haal de grillkaas uit de marinade.
Meng de Griekse yoghurt door de overgebleven marinade. Gril de plakken grillkaas en aubergine 6 min. op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan en de aubergine gaar is. Keer halverwege. Snijd de bakkersbollen doormidden en gril de broodjes 1 min. op de snijkant. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de yoghurt-honingdressing. Beleg met de aubergine, de grillkaasburger en de rauwkost radijs. Dek af met de bovenste helften.
Gegrilde halloumiburgers
Instructievideo - 00:50 min.
Grillkaasburger met yoghurtdressing
De stevige structuur van de grillkaas kun je uitstekend grillen. En je bent al in 20 min. klaar.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de grillkaas overlangs in 2 plakken (voor 4 personen). Snijd de aubergine in 8 ronde plakken van een ½ cm (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de honing en olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de plakken grillkaas toe. Meng tot alles bedekt is en laat 5 min. marineren. Haal de grillkaas uit de marinade.
Meng de Griekse yoghurt door de overgebleven marinade. Gril de plakken grillkaas en aubergine 6 min. op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan en de aubergine gaar is. Keer halverwege. Snijd de bakkersbollen doormidden en gril de broodjes 1 min. op de snijkant. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de yoghurt-honingdressing. Beleg met de aubergine, de grillkaasburger en de rauwkost radijs. Dek af met de bovenste helften.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
450 g grillkaas
½ aubergine
10 g verse tijm
2 el vloeibare honing
4 el milde olijfolie
4 el Griekse yoghurt 10%
4 bakkersbollen wit
75 g rauwkost radijsmix
Dit heb je nodig
barbecue