Grillkaasburger met yoghurtdressing
bewaar
bewaar

Grillkaasburger met yoghurtdressing

De stevige structuur van de grillkaas kun je uitstekend grillen. En je bent al in 20 min. klaar.

20 min. bereiden / 5 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Snijd de grillkaas overlangs in 2 plakken (voor 4 personen). Snijd de aubergine in 8 ronde plakken van een ½ cm (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de honing en olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de plakken grillkaas toe. Meng tot alles bedekt is en laat 5 min. marineren. Haal de grillkaas uit de marinade.

Meng de Griekse yoghurt door de overgebleven marinade. Gril de plakken grillkaas en aubergine 6 min. op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan en de aubergine gaar is. Keer halverwege. Snijd de bakkersbollen doormidden en gril de broodjes 1 min. op de snijkant. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de yoghurt-honingdressing. Beleg met de aubergine, de grillkaasburger en de rauwkost radijs. Dek af met de bovenste helften.

resttipSnijd voor een snelle salade de overgebleven aubergine in plakken, gril ze 6 min. en snijd in stukken. Lekker met wat balsamicoazijn en verse munt.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gegrilde halloumiburgers

Instructievideo - 00:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Grillkaasburger met yoghurtdressing

De stevige structuur van de grillkaas kun je uitstekend grillen. En je bent al in 20 min. klaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig