Kabeljauw met groene asperges en vadouvansaus
Deze kabeljauw bak je in een pakketje, zo trekken de smaken het lekkerst in.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Meng 1/3 van de vadouvan, de olie en eventueel zout en bestrijk de vis rondom met het mengsel. Neem het bakpapier. Verdeel hierover in het midden de asperges, leg de vis erop en vouw het bakpapier losjes, maar stevig dicht tot pakketjes (en papillotte).
Leg de tomaatjes aan de tak in een ovenschaal en verdeel samen met de pakketjes over een bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen de saus. Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot en de rest van de vadouvan 5 min. op laag vuur. Voeg de fond en slagroom toe, breng op hoog vuur aan de kook en laat in 10 min. tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Maak ondertussen de zeekraal schoon: verwijder de onderste stugge en houtige delen, doe in een vergiet en schenk er kokend water over.
Vouw de pakketjes voorzichtig open en verdeel de groente en vis over borden. Verdeel de saus, zeekraal en tomaatjes aan de tak erover.
Kabeljauw met groene asperges en vadouvansaus
Deze kabeljauw bak je in een pakketje, zo trekken de smaken het lekkerst in.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Meng 1/3 van de vadouvan, de olie en eventueel zout en bestrijk de vis rondom met het mengsel. Neem het bakpapier. Verdeel hierover in het midden de asperges, leg de vis erop en vouw het bakpapier losjes, maar stevig dicht tot pakketjes (en papillotte).
Leg de tomaatjes aan de tak in een ovenschaal en verdeel samen met de pakketjes over een bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen de saus. Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot en de rest van de vadouvan 5 min. op laag vuur. Voeg de fond en slagroom toe, breng op hoog vuur aan de kook en laat in 10 min. tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Maak ondertussen de zeekraal schoon: verwijder de onderste stugge en houtige delen, doe in een vergiet en schenk er kokend water over.
Vouw de pakketjes voorzichtig open en verdeel de groente en vis over borden. Verdeel de saus, zeekraal en tomaatjes aan de tak erover.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
700 g groene asperges
1½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
1 el traditionele olijfolie
4 verse kabeljauwhaasjes
250 g cherrytomaten aan de tak
2 sjalotten
30 g ongezouten roomboter
190 ml gevogeltefond
200 ml verse slagroom
100 g zeekraal
Dit heb je nodig
bakpapier (30 x 30 cm)