Kabeljauw met madraskruiden en zoete-aardappelpuree met linzen
Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in dit heerlijke gerecht.
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Kook samen met de linzen in water met zout in 20 min. gaar.
Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 8 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken in een zeef.
Meng de bloem met de curry madras. Verdeel de kabeljauw in vier gelijke stukken. Wentel eerst de kabeljauw en daarna de bloemkoolroosjes door het bloemmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de arachideolie in een hapjespan en bak de bloemkool in 2 delen in 4 min. rondom goudbruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in de achtergebleven olie de kabeljauw in 5 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de zoete aardappelen en linzen af en stamp samen met de yoghurt met de pureestamper tot een romige puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gebakken kabeljauw en bloemkool.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Kabeljauw met madraskruiden en zoete-aardappelpuree met linzen
Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in dit heerlijke gerecht.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Kook samen met de linzen in water met zout in 20 min. gaar.
Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 8 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken in een zeef.
Meng de bloem met de curry madras. Verdeel de kabeljauw in vier gelijke stukken. Wentel eerst de kabeljauw en daarna de bloemkoolroosjes door het bloemmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de arachideolie in een hapjespan en bak de bloemkool in 2 delen in 4 min. rondom goudbruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in de achtergebleven olie de kabeljauw in 5 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de zoete aardappelen en linzen af en stamp samen met de yoghurt met de pureestamper tot een romige puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gebakken kabeljauw en bloemkool.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g zoete aardappelen
1 teen knoflook
200 g rode linzen
1 bloemkool
4 el tarwebloem
2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
250 g verse kabeljauwhaasjes
100 ml arachideolie
3 el Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
pureestamper