Eggs benedict op geroosterd kaiserbroodje
Een klassieker! Eggs benedict op toast is moeilijk af te slaan.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broodjes in de lengte doormidden en bak de helften in de oven in 6-8 min. af. Verhit ondertussen een koekenpan met de olie op middelhoog vuur en bak de tomaten aan de tak 5 min. op middelhoog vuur. Breng een steelpan met een laagje water aan de kook. Smelt de boter in een andere pan op laag vuur.
Splits ⅓ van de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg de helft van de dragonazijn en de mosterd toe, zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur (nog niet lauwwarm).
Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar hou de saus warm in de kom op de steelpan. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) door de hollandaisesaus.
Breng in een pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de rest van de dragonazijn toe. Breek het ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat 1 ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Neem het ei met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren. Leg de eieren op de getoaste broodjes. Klop de saus los en schenk over de eieren. Serveer de tomaten ernaast.
Eggs benedict op geroosterd kaiserbroodje
Een klassieker! Eggs benedict op toast is moeilijk af te slaan.
null personen
625 kcal
30 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broodjes in de lengte doormidden en bak de helften in de oven in 6-8 min. af. Verhit ondertussen een koekenpan met de olie op middelhoog vuur en bak de tomaten aan de tak 5 min. op middelhoog vuur. Breng een steelpan met een laagje water aan de kook. Smelt de boter in een andere pan op laag vuur.
Splits ⅓ van de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg de helft van de dragonazijn en de mosterd toe, zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur (nog niet lauwwarm).
Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar hou de saus warm in de kom op de steelpan. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) door de hollandaisesaus.
Breng in een pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de rest van de dragonazijn toe. Breek het ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat 1 ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Neem het ei met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren. Leg de eieren op de getoaste broodjes. Klop de saus los en schenk over de eieren. Serveer de tomaten ernaast.
bewaartip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 afbakkaiserbroodjes
2 el milde olijfolie
500 g Juanita cherrytomaten aan de tak
150 g ongezouten roomboter
6 middelgrote eieren
2 el dragonazijn
2 tl dijonmosterd
½ citroen
Dit heb je nodig
schuimspaan