Koolhydraatarm ontbijt: schuimomelet met asperge, spinazie & zalm
'n Eitje, dit ontbijtje! En nog koolhydraatarm ook. Wie verwen jij met deze lekkere schuimomelet met asperge, spinazie & zalm?
Aan de slag
Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en schaaf ze met een dunschiller in de lengte in lange linten. Splits de eieren en doe ⅔ van de eidooiers in een grote mengkom. De resterende eidooier wordt niet gebruikt. Klop met een mixer de eidooiers in ca. 3 min. licht en luchtig.
Maak de gardes van de mixer schoon. Doe het eiwit in een grote, vetvrije kom en klop met de mixer stijf, tot het eiwit glanst en pieken vormt. Snijd de dille fijn en snipper de ui. Voeg ⅔ van de dille, de ui, het lijnzaad, de melk, peper en eventueel zout toe aan de eidooiers en roer door. Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.
Verhit de olie in een koekenpan. Verdeel de aspergelinten over de pan en verdeel het eimengsel erover. Draai het vuur laag en laat het ei met de deksel op de pan in ca. 15 min. stollen.
Snijd ondertussen de zalm in repen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Vouw de omelet voorzichtig dubbel, halveer en verdeel over borden. Verdeel de spinazie en zalm erover en bestrooi met de rest van de dille. Breng op smaak met versgemalen peper.
Koolhydraatarm ontbijt: schuimomelet met asperge, spinazie & zalm
'n Eitje, dit ontbijtje! En nog koolhydraatarm ook. Wie verwen jij met deze lekkere schuimomelet met asperge, spinazie & zalm?
null personen
245 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en schaaf ze met een dunschiller in de lengte in lange linten. Splits de eieren en doe ⅔ van de eidooiers in een grote mengkom. De resterende eidooier wordt niet gebruikt. Klop met een mixer de eidooiers in ca. 3 min. licht en luchtig.
Maak de gardes van de mixer schoon. Doe het eiwit in een grote, vetvrije kom en klop met de mixer stijf, tot het eiwit glanst en pieken vormt. Snijd de dille fijn en snipper de ui. Voeg ⅔ van de dille, de ui, het lijnzaad, de melk, peper en eventueel zout toe aan de eidooiers en roer door. Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.
Verhit de olie in een koekenpan. Verdeel de aspergelinten over de pan en verdeel het eimengsel erover. Draai het vuur laag en laat het ei met de deksel op de pan in ca. 15 min. stollen.
Snijd ondertussen de zalm in repen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Vouw de omelet voorzichtig dubbel, halveer en verdeel over borden. Verdeel de spinazie en zalm erover en bestrooi met de rest van de dille. Breng op smaak met versgemalen peper.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
175 g groene asperges
3 middelgrote eieren
7½ g verse dille
1 middelgrote ui
1 el gebroken lijnzaad
30 ml magere melk
1 tl milde olijfolie
50 g gerookte zalm
100 g babyspinazie
Dit heb je nodig
dunschiller