Ontbijtbowl met spinazie, gerookte zalm, dille-avocadospread en croutons
Ben jij zo dol op pokébowls dat je ze de hele dag wel zou kunnen eten? Dan is deze ontbijtbowl écht wat voor jou!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur het brood in stukjes van ca. 3 cm en schep om met de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 8 min. in het midden van de oven.
Halveer de snoepkomkommers en snijd in schuine halve plakken. Snijd de dille grof. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van de avocado in de breedte in plakjes. Doe de rest van de avocado samen met ⅔ van de dille, de appelazijn en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de spinazie grof en verdeel over diepe kommen. Verdeel de komkommer, avocado, gerookte zalm en croutons (de in de oven geroosterde broodstukjes) erover. Schep de avocadospread in het midden van de bowl en bestrooi met de rest van de dille.
Ontbijtbowl met spinazie, gerookte zalm, dille-avocadospread en croutons
Ben jij zo dol op pokébowls dat je ze de hele dag wel zou kunnen eten? Dan is deze ontbijtbowl écht wat voor jou!
null personen
375 kcal
20 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur het brood in stukjes van ca. 3 cm en schep om met de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 8 min. in het midden van de oven.
Halveer de snoepkomkommers en snijd in schuine halve plakken. Snijd de dille grof. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van de avocado in de breedte in plakjes. Doe de rest van de avocado samen met ⅔ van de dille, de appelazijn en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de spinazie grof en verdeel over diepe kommen. Verdeel de komkommer, avocado, gerookte zalm en croutons (de in de oven geroosterde broodstukjes) erover. Schep de avocadospread in het midden van de bowl en bestrooi met de rest van de dille.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes muesli-notenbrood
1 el milde olijfolie
200 g snoepkomkommers
7½ g verse dille
2 eetrijpe avocado's
1½ el appel azijn
2 el water
100 g babyspinazie
200 g sockeye zalm
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer