Eenpans mozzarella stokbrood schotel
Borrelbrood meets salade caprese. Dit eenpans-stokbrood is je nieuwe favoriete borrelhapje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de romaatjes doormidden. Snijd het stokbrood in dunne plakjes van ca.½ cm.
Verdeel de helft van het stokbrood over een grote ronde ovenschaal. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie en bestrooi met de helft van de oregano, peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de mozzarella en de helft van het basilicum over het brood. Verdeel de helft van de tomaatjes over de mozzarella en herhaal dit met de rest van het brood, mozzarella en tomaatjes en ⅓ van de olijfolie. Bak de schaal 15 min. in de oven tot goudbruin.
Haal uit de oven en besprenkel met de rest van de olijfolie en de rest van het basilicum.
Eenpans mozzarella stokbrood schotel
Instructievideo - 00:28 min.
Eenpans mozzarella stokbrood schotel
Borrelbrood meets salade caprese. Dit eenpans-stokbrood is je nieuwe favoriete borrelhapje.
bijgerecht
null personen
270 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de romaatjes doormidden. Snijd het stokbrood in dunne plakjes van ca.½ cm.
Verdeel de helft van het stokbrood over een grote ronde ovenschaal. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie en bestrooi met de helft van de oregano, peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de mozzarella en de helft van het basilicum over het brood. Verdeel de helft van de tomaatjes over de mozzarella en herhaal dit met de rest van het brood, mozzarella en tomaatjes en ⅓ van de olijfolie. Bak de schaal 15 min. in de oven tot goudbruin.
Haal uit de oven en besprenkel met de rest van de olijfolie en de rest van het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g romaatjes
1 stokbrood
3 el milde olijfolie
1 tl oregano
150 g geraspte mozzarella
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (Ø 40 cm)