Pasteitjes met kipragout en bieslook
Ragout zoals ragout hoort te zijn: romig, gevuld met veel kip en champignons én geserveerd in knapperige pasteitjes. Bieslook erbij, niks meer aan doen!
Aan de slag
Doe de kippenpoten en bouillonblokjes met het water in een grote (soep)pan, breng op hoog vuur aan de kook en laat op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Neem de poten uit de pan en bewaar de bouillon.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder het vel van de kippenpoten. Pluk met 2 vorken het vlees van de botten en snijd in stukjes. Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux). Laat de roux op laag vuur in 3 min. gaar worden. Roer regelmatig.
Voeg 375 ml van de afgekoelde bouillon (per 4 personen) en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden. Voeg de kip en champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat eventueel inkoken op laag vuur als de ragout te dun is.
Bak ondertussen de ragoutbakjes in 8 min. af in de oven. Schep de ragout in de bakjes en knip de bieslook erboven.
Pasteitjes met kipragout en bieslook
Ragout zoals ragout hoort te zijn: romig, gevuld met veel kip en champignons én geserveerd in knapperige pasteitjes. Bieslook erbij, niks meer aan doen!
voorgerecht
null personen
285 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
8 min. oventijd
Aan de slag
Doe de kippenpoten en bouillonblokjes met het water in een grote (soep)pan, breng op hoog vuur aan de kook en laat op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Neem de poten uit de pan en bewaar de bouillon.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder het vel van de kippenpoten. Pluk met 2 vorken het vlees van de botten en snijd in stukjes. Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux). Laat de roux op laag vuur in 3 min. gaar worden. Roer regelmatig.
Voeg 375 ml van de afgekoelde bouillon (per 4 personen) en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden. Voeg de kip en champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat eventueel inkoken op laag vuur als de ragout te dun is.
Bak ondertussen de ragoutbakjes in 8 min. af in de oven. Schep de ragout in de bakjes en knip de bieslook erboven.
vegatip:
bewaartip:
wijntip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 scharrelkippenpoten
2 kippenbouillonblokjes
1 l water
250 g kastanjechampignons
50 g ongezouten roomboter
25 g tarwebloem
125 ml verse slagroom
5 g verse bieslook
4 pasteitjes