Rodekoolsalade met gekonfijte citroen en granaatappel
De crunch van de kool, de kleur van de pistachenootjes en de frisheid van de citroen: deze salade is precies wat je nodig hebt voor een beetje balans op de kersttafel.
Aan de slag
Snijd de rodekool in kwarten. Snijd het witte hart eruit en snijd de rest van de kool in de breedte met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen en hak grof. Rooster het korianderzaad in een koekenpan zonder olie of boter 1 min. onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen en plet de zaadjes in een vijzel of met het blad van een mes.
Halveer de gekonfijte citroenparten. Verwijder het vruchtvlees en snijd ⅔ van de schil in kleine blokjes. Snijd van de rest van de citroen, de schil in flinterdunne reepjes.
Meng de olie, granaatappelmelasse, ahornsiroop en het korianderzaad tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
Giet de dressing en blokjes gekonfijte citroen over de kool en ‘masseer’ de kool 5 min. met je handen, zodat hij wat zachter wordt. Snijd de koriander grof.
Bestrooi de salade met de pistache noten, granaatappelpitjes, koriander en de reepjes citroenschil.
Rodekoolsalade met gekonfijte citroen en granaatappel
De crunch van de kool, de kleur van de pistachenootjes en de frisheid van de citroen: deze salade is precies wat je nodig hebt voor een beetje balans op de kersttafel.
bijgerecht
null personen
380 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rodekool in kwarten. Snijd het witte hart eruit en snijd de rest van de kool in de breedte met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen en hak grof. Rooster het korianderzaad in een koekenpan zonder olie of boter 1 min. onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen en plet de zaadjes in een vijzel of met het blad van een mes.
Halveer de gekonfijte citroenparten. Verwijder het vruchtvlees en snijd ⅔ van de schil in kleine blokjes. Snijd van de rest van de citroen, de schil in flinterdunne reepjes.
Meng de olie, granaatappelmelasse, ahornsiroop en het korianderzaad tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
Giet de dressing en blokjes gekonfijte citroen over de kool en ‘masseer’ de kool 5 min. met je handen, zodat hij wat zachter wordt. Snijd de koriander grof.
Bestrooi de salade met de pistache noten, granaatappelpitjes, koriander en de reepjes citroenschil.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
800 g rodekolen
95 g gepelde pistachenoten
1 el korianderzaad
3 partjes gekonfijte citroenen
4 el traditionele olijfolie
2 el granaatappelmelasse
½ el ahornsiroop
7½ g verse koriander
100 g verse granaatappelpitjes