Wortel-rodekoolsla met sinaasappel
Een compleet kleurenfeestje op je bord!
Aan de slag
Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook en maal de pistachenoten in de keukenmachine fijn. Meng de kool, peen, chilipeper en olie met 3 el sinaasappelsap, het sinaasappelrasp, de knoflook en de helft van de pistachenoten.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappel en snijd deze in plakken van ½ cm breed. Schep de koolsla op een bord. Verdeel de sinaasappelplakken erover, strooi de rest van de pistachenoten erover en garneer met de granaatappelpitjes.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Wortel-rodekoolsla met sinaasappel
Een compleet kleurenfeestje op je bord!
bijgerecht
null personen
215 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook en maal de pistachenoten in de keukenmachine fijn. Meng de kool, peen, chilipeper en olie met 3 el sinaasappelsap, het sinaasappelrasp, de knoflook en de helft van de pistachenoten.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappel en snijd deze in plakken van ½ cm breed. Schep de koolsla op een bord. Verdeel de sinaasappelplakken erover, strooi de rest van de pistachenoten erover en garneer met de granaatappelpitjes.
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 medium handsinaasappels
1 teen knoflook
50 g gepelde pistachenoten
300 g gesneden rodekool
150 g peen julienne
½ tl chilipoeder
3 el extra vierge olijfolie
60 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
keukenmachine