BBQ geblakerde rodekool met limoen-koriandersaus
bewaar
bewaar

BBQ geblakerde rodekool met limoen-koriandersaus

Vier een vegan feestje met deze geblakerde rode kool van de bbq!

40 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Snijd de rodekool in 8 gelijke parten. Meng de olie, met ketjap manis, het water en de helft van de chilivlokken, peper en eventueel zout. Besmeer de rodekoolparten met ⅔ van de marinade. Verpak ze in aluminiumfolie en pof op de barbecue in ca. 20 min. beetgaar.

Haal de parten uit de aluminiumfolie (let op hete stoom). Gril de parten nog 5­-10 min. aan de snijkanten. Keer af en toe. Neem van het vuur en bestrijk met de rest van de marinade.

Doe ondertussen de kokos-gurt met de koriander in de hoge beker van de staafmixer. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil erboven en pers 2 el (per 4 personen) van het sap erbij. Pureer tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met wat zout. Hak de noten grof.

Serveer de parten met de saus en pistachenoten. Bestrooi de parten met de rest van de chilivlokken.

variatietipGeen fan van koriander? Vervang het dan door platte peterselie.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ geblakerde rodekool met limoen-koriandersaus

Vier een vegan feestje met deze geblakerde rode kool van de bbq!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig