Zoete aardappel-wortelsoep
Romig, zoet, zuur, pittig en kruidig: deze vegan zoete aardappelsoep met wortel heeft alles wat je wil in een winterse maaltijdsoep. Lekker met wat kokos-gurt, chilivlokken en zelfgemaakt zuur.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook doormidden. Meng de helft van de uiringen met de azijn en het kraanwater, laat staan tot gebruik.
Verhit de olie in een soeppan en bak de rest van de uiringen en de knoflook 3 min. op laag vuur. Bak de laatste minuut de vadouvan en de helft van de chilivlokken mee.
Schil ondertussen de zoete aardappel en winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Voeg de aardappel, peen, het kokende water en bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook. Kook in ca. 15 min. op laag vuur met de deksel schuin op de pan gaar.
Haal de pan van het vuur en roer de kokosmelk erdoor. Pureer met de staafmixer glad en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.
Serveer de soep in kommen met de kokos-gurt, de gezuurde ui en de rest van de chilivlokken.
Zoete aardappel-wortelsoep
Romig, zoet, zuur, pittig en kruidig: deze vegan zoete aardappelsoep met wortel heeft alles wat je wil in een winterse maaltijdsoep. Lekker met wat kokos-gurt, chilivlokken en zelfgemaakt zuur.
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook doormidden. Meng de helft van de uiringen met de azijn en het kraanwater, laat staan tot gebruik.
Verhit de olie in een soeppan en bak de rest van de uiringen en de knoflook 3 min. op laag vuur. Bak de laatste minuut de vadouvan en de helft van de chilivlokken mee.
Schil ondertussen de zoete aardappel en winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Voeg de aardappel, peen, het kokende water en bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook. Kook in ca. 15 min. op laag vuur met de deksel schuin op de pan gaar.
Haal de pan van het vuur en roer de kokosmelk erdoor. Pureer met de staafmixer glad en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.
Serveer de soep in kommen met de kokos-gurt, de gezuurde ui en de rest van de chilivlokken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
1 teen knoflook
2 tl rodewijnazijn
4 el water
3 el milde olijfolie
½ el vadouvan
½ tl chilivlokken
500 g zoete aardappelen
500 g winterpenen
1 l kokend water
1 vegan groentebouillonblokje
200 ml kokosmelk
4 el plantaardige kokos gurt ongezoet
Dit heb je nodig
staafmixer